pelletskamin

Vårt engagemang för din trygghet

pelletskaminer av högsta kvalitet

Jannebergs Kvarn är återförsäljare för KMP Pellet Heating AB

Riksdagen – småhusägare kan söka konverteringsstöd för pelletskamin eller pelletspanna

Småhusägare som använder huvudsakligen direktel eller gas för uppvärmning kan under vissa villkor ansöka om bidrag för att materialkostnader för att konvertera till pelletskamin eller pelletspanna. Bidraget, upp till 30.000:- per hus, gäller retroaktivt från den 8 november 2022. Stödet gäller i tre år fram till den sista december 2025 eller så långt pengarna räcker.

  • Gäller endast hus för permanentboende (ej fritidshus)
  • Bidraget är 50% av godkända materielkostnader upp till 60.000:-
  • Materielkostnaden måste vara minst 20.000:-, bidrag under 10.000:- godkänns ej
  • ROT-avdrag påverkas inte av konverteringsstödet, båda kan alltså sökas samtidigt
  • Bidrag kan inte sökas för utrymmen som inte har varit uppvärmda tidigare
  • Nuvarande uppvärmning skall vara direktverkande el, elpanna, gas eller luft-luft-värmepump som är minst 10 år gammal
  • Ansökningar kan tas emot via Boverkets e-tjänst https://www.boverket.se/sv/bidrag-- garantier/bidrag-for-energieffektivisering-i-smahus/
KMP Lilla frö

KMP LILLA FRÖ

Lilla Frö är trots små dimensioner och ringa vikt en fullvuxen kamin med rejält pelletsförråd, som ger lång brinntid och hög verkningsgrad. Kaminen uppdaterades under 2018 och finns nu i fyra olika utföranden. Med modern teknik och flera nya fördelar gör vi det enkelt i valet av din nya pelletskamin.

KMP Mysinge

MYSINGE

Nu kan vi efter en längre tids utvecklingsarbete presentera Nya Mysinge. Vi erbjuder den med sidor och topp i tre olika varianter.

KMP Drag

KMP DRAG

Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminen Lilla Frö intill en yttervägg, utan att behöva installera någon skorsten. Drags patenterade konstruktion sänker temperaturen på rökgasen till helt ofarliga nivåer genom att rökgasen från kaminen blandas med uteluft innan den leds ut.

Varför välja Jannebergs Kvarn?

Kvalitetsgaranti

Vi samarbetar endast med Scandbio och Södra Skogsägarna, för att säkerställa att du får pellets av högsta kvalitet. Deras produkter är kända för sin effektivitet och långa brinntid, vilket innebär att du får mer värme för pengarna.

Miljövänlig värme

Våra pellets är inte bara effektiva utan också miljövänliga. De tillverkas av hållbart skogsbruk, vilket bidrar till en grönare planet.

Pellets

Vi har noggrant valt att samarbeta med ledande leverantörer som Scandbio och Södra Skogsägarna för att säkerställa att varje pellet vi levererar är av högsta kvalitet. 

Läs mer